top of page
Binnenhuisdesign

Narratieve Zorg

Info volgt binnenkort

Info

BIOGRAFISCH INTERVIEW | Een narratief gesprek is een biografisch interview: een reflectief gesprek over verschillende ervaringen en processen in iemands leven. Elke gebeurtenis krijgt betekenis in iemands levensparcours, zoals het tot nu toe liep. De gesprekken houden het midden tussen journalistiek en psychologie. 

 

WAARDEN EN OVERTUIGINGEN | Mensen leven volgens overtuigingen en waarden die zij belangrijk vinden. De interviewer onderzoekt, luistert en begrijpt iemands verhaal vanuit zijn/haar persoonlijke intenties en overtuigingen. Vanuit zijn/haar principes, waarden, normen, dromen en wensen.

 

PERSOONLIJK PERSPECTIEF | De verteller plaats zijn verhaal in perspectief en vanuit een nieuwsgierige houding brengt de interviewer waardevolle, maar ondergesneeuwde verhaallijnen, acties en ervaring opnieuw aan de oppervlakte. Vaak gaat iemand opnieuw helder zien waarom iets gebeurde zoals het gebeurde, komen er frisse inzichten en krijgt een levensverhaal een betekenisvolle rode draad. Die samenhang zorgt voor een positief en voldaan gevoel bij de verteller. 

LOUTEREND | Op verhaal komen kan erg louterend zijn. Er is tijd voor mijmering, reflectie en rijke beschrijvingen. Bij narratieve gesprekken gaat het in essentie niet om feitelijke correctheid, maar om de beleving ervan. 

bottom of page